Retorikverkstadens Årskrönika 2019

 

 

Retorikverkstadens Årskrönika 2019

Ett år har gått. Det sägs att tiden är något vi alla har lika mycket av. Det är ju så, fast mitt år känns inte så. När ett halvår av 2019 hade gått stod jag inför ett vägskäl. Antingen vara nöjd och glad med var företaget befann sig. Eller våga hoppa på framgångståget mot nya destinationer. Jag drivs av utveckling – andras och min egen. Att sitta still i båten och vara nöjd var inget alternativ.

Hänt i företaget
I maj utlyste jag en tjänst hos mig som marknadsförare. En person blev två. Sedan augusti har Frida Winter och Elin Lidberg med sina olika kompetenser berikat företaget. Jag är så glad att jag har lyckats anställa människor som brinner för Retorikverkstaden. Vi har också roligt tillsammans – vilket är en förutsättning. Vi har fortsatt att arbeta med kommunikation på olika sätt. Jag har rest runt i Sverige, utbildat och föreläst. Elin har tagit ett omtag kring våra sociala kanaler, hemsidan osv. Frida har haft fullt upp med konceptutveckling, marknadsföring och sälj.

Vi växer, vi har utökat vår produktmix med en webbkurs, inlett fler samarbeten och tagit nya marknader. Vi tar sats inför 2020 med nya mål och planer. Det är roligt att så många ser värdet i retorisk kunskap.

Vad händer framåt?
År 2020 kommer mycket roligt att hända. Vi kommer fortsätta att spendera vår utbildningstid inom företag, organisationer, skola, vård och omsorg. Vi reser runt i Sverige och även utanför Sverige. Vi erbjuder nya föreläsningar, utbildningar och fler öppna tillfällen. Boken ”Bebis och Business” av Klara Härgestam släpps under våren, i den hittar ni ett kapitel om min resa.

Tillsammans med Cityföreningen och Företagarna erbjuds samtliga entreprenörer i Skövde stadskärna till ett kvällsevent (19/2) med tema kommunikation. Då är det premiär för min föreläsning ”Inifrån och ut”.

Bloggen kommer att avsättas mer tid för och jag kommer också att skriva annat material. Vi ser fram emot våra samarbeten med Ung Företagsamhet, Nyföretagarcentrum, VGR, Högskolan i Skövde, Skaraborg Sessions, Olinsgymnasiet. Andersson Film och media m.fl. Det finns tankar på att Retorikverkstaden ska växa ytterligare och vi kommer snart att inleda arbetet med att rekrytera fler retoriker.

Vår 3 års plan kan jag inte berätta mer om just nu – men jag lovar. Det kommer att gynna både Skövde och regionen.

Tacksamhet och reflektion
En av mina kloka vänner påminner mig ofta om att klappa mig själv på axeln, känna tacksamhet och stolthet. Jag känner det när jag möter er som växer av retorikens inneboende kraft. Det ger mig bränsle att göra nästa föreläsning med samma engagemang, klokskap och känsla. Jag får mail, sms och samtal. Ni berättar era historier, ber mig om råd. Ni anar inte hur fint det är att få era frågor.

Jag är övertygad om att ämnet retorik kommer att hjälpa alla jag får möta att hitta styrka, mod, ett perspektiv, klokskap, glädje, reflektion och förståelse. När jag får vara en del av er vardag för en stund – när vi ger varandra av vår tid. Då är det något mycket fint som berikar. Det är jag så tacksam för.

Tack kära vänner och familj för att ni outtröttligt ställer upp. Tack alla kunder och samarbetspartners. Tack från botten av mitt hjärta för var och en av er som jag fått möta under 2019.

Gott Nytt År!