Retorik för dig

Som privatperson och i vår yrkesroll ställs det allt högre krav på att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift. Tillfällena och behoven varierar och gemensamt för dem alla är att du behöver ta till orda efter ett specifikt syfte. Den individuella retorikträningen bjuder in till retorisk träning för just dina behov. Läs mer om retoriktjänsterna för dig nedan.

Talträning – bli en tryggare talare

Är du liksom många andra obekväm med att tala inför andra? Då behöver du retorisk kunskap, rätt verktyg och en bra mental inställning. Du har förmågan att tala inför folk och jag erbjuder retoriska verktyg, coachning och övning med målet att du ska bli en tryggare talare. Vi träffas under överenskommet antal tillfällen och du blir individuellt retoriktränad. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar.

CV- och arbetsintervjutekniker

Vad ska du skriva och hur ska du skriva? Vart går gränsen mellan personligt, proffsigt och privat? Ett övertygande CV kräver alltid ett retoriskt övervägande. Jag hjälper dig att vässa din argumentation, och med retorikens verktyg ser jag till att ditt CV sticker ut ur mängden. Jag erbjuder också coachning inför intervjutillfället.

Konsten att hålla hyllningstal

Går du i taltankar? Det är klart du ska hålla tal! Jag hjälper dig att skapa och hålla ett fint hyllningstal på exempelvis bröllop eller fest. Du lär dig:

  • Hur du gör en bra förberedelse.
  • Hur du hittar idéer och stoff till ditt tal.
  • Hur du ordnar texten och längden på ditt tal.
  • Hur du smyckar talet med metaforer och liknelser.
  • Hur du framför ditt tal och hur du hanterar kroppsspråk och nervositet.

Du får öva ditt tal och jag hjälper dig att bli en trygg talare som kan hantera sin nervositet. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar.

Egen företagare – Hitta jaget i företaget och bli framgångsrik

Slipa dina retoriska kunskaper inför företagandets affärskommunikation såsom bemötande, bankmöte, säljmöte, presentation, mässa/ konferens, undvika missförstånd och hantera reklamationer, marknadsföra din produkt/tjänst, kroppsspråk etc. Vi träffas under överenskommet antal tillfällen och du blir individuellt retoriktränad. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar, allt för att komma så nära din verklighet som möjligt. Målet med retorikträningen är att slipa dina kommunikativa förmågor, göra dig säkrare i muntliga sammanhang och få en helhetsbild över hur du ska kommunicera ditt företags röda tråd.

Textproduktion

Säger texten det du vill förmedla? För att skapa en text som är lätt för läsaren att ta till sig finns ett antal områden att tänka på och utgå ifrån, exempelvis målgrupp, genre, stilnivå och språkriktighet. Behöver du hjälp med att formulera texten till exempelvis din hemsida, annons eller broschyr? Jag erbjuder hjälp med att skapa ny text eller korrekturläsa er egen.

Information om tjänsterna ”Retorik för dig”

Retorikträningen varvar teori med praktiska övningar. Inga förkunskaper krävs.
Samtliga tjänster som avser ”Retorik för dig” arvoderas per timme exkl. moms. Förberedelsetid, träningstid, kursmaterial och lokal ingår.

Praktisk information

 

Vad andra säger om Retorikverkstadens tjänster för dig

Individuell talträning och coachning till CV

”Jonna har talets och skriftens gåva och är otroligt duktig på att förmedla sin breda kunskap anpassat till kundens behov. Hon är positiv, effektiv och oerhört duktig på att motivera och stärka kunden.  Alla skulle behöva gå till en retorikkonsult som Jonna. Mötet kan vara avgörande för din framtid, till exempel om du ska få ditt drömjobb eller inte. Hon levererar verkligen och överträffar till och med mina förväntningar.”
– J.K.
”När det var dags för mig att skaffa ett personligt brev och CV kontaktade jag Retorikverkstaden med Jonna i spetsen. Jonna levererade ett professionellt bemötande och en bred kunskap från början till slut, och mitt val var både enkelt och självklart!”
– K.J.G
“Jonna har medverkat på NyföretagarCentrums starta egetutbildningar och hon har fått många lovord. Rekommenderas!”
– Kerstin Wångstedt, Rådgivare/Verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum Lidköping

 

Jag vill veta mer om dina behov och önskemål!

Fyll i namn och telefonnummer, så hör jag av mig!