Retorik för organisationen

Vi har aldrig någonsin tidigare kommunicerat så mycket som vi gör idag och det beror framförallt på att de flesta yrken är kommunikationsyrken. Som organisation bedriver ni påverkansarbete i olika former. Den interna kommunikationen i organisationen speglar hur samarbetet och informationsöverföringen ser ut mot medlemmarna. Gemensamt för en stark organisation är en god kommunikation internt och externt. Det kan exempelvis vara kunskaper i bemötande, argumentation och presentationsteknik. En organisation som satsar på retoriska kunskaper kommer målmedvetet och anpassat att kunna kommunicera tydliga budskap mot medlemmar, medarbetare, styrelse, råd, förbund och samarbetspartners.

Läs mer om era utbildningar nedan. Föreläsningar hittar du här.

Utbildningar

”Säg vad du menar och mena vad du säger” – Presentationsteknik.

Med retorisk kunskap och rätt verktyg kan du öva dig till att bli en trygg talare. Utbildningen ger dig de verktyg du behöver för att hålla presentationer. Det finns flera retoriska områden att ta hänsyn till för att din presentation ska bli så tydlig och genomslagskraftig som möjligt. Du lär dig att skapa och hålla muntliga framföranden som gör att dina lyssnare känner förtroende för din person, intresse för det du säger och en vilja att agera efter uppsatta mål och visioner.

Läs mer om utbildningen här

 

”Konsten att skapa förtroendekapital” – Bemötandets retorik

Det sägs att vi ofta tar beslut med magkänslan. Jag tror att vi skapar relationer med magkänslan också. Vi får en känsla för personen vi möter. Att ha retoriska kunskaper om bemötande handlar lika mycket om självkännedom som om att medvetet veta hur du skapar en bra känsla hos den du möter, pratar med i telefon eller kommunicerar med i skrift. En intressant, användbar och lärorik utbildning där retorikens tvärvetenskapliga karaktär möter beteendevetenskapen med syfte att göra er till slipade proffs i bemötandets retorik – konsten att förstå vad folk menar.

Läs mer om utbildningen här

”Så kan du påverka vem du vill” – Affärskommunikation

Som organisation bedriver ni påverkansarbete i olika former. Kan ni på ett bra sätt argumentera för en viss fråga, både internt och externt ökar chanserna att kunna övertyga. Argumentation är en stor gren inom retorikämnet vilket också betyder att forskning och tillämpning av teknikerna är ständigt aktuellt. Jag har valt ut verktyg och metoder, speciellt anpassade för organisationen. Med den här utbildningen får ni med er allt ni behöver för att driva väl underbyggda argumentationer och arbeta med påverkansarbete i stort och smått.

 

Läs mer om utbildningen här


 

Jag vill veta mer om era behov och önskemål!

Fyll i namn och telefonnummer, så hör jag av mig!