Föreläsningar

Föreläsningar

Bli stärkt och få styrkan att säga ifrån

Det här är en föreläsning om självinsikt, egenansvar och att använda rösten du fått. Härskartekniker finns överallt runtom oss. Här får du kraften att lära dig säga ifrån på ett snyggt sätt som får dig att känna ett lugn i kroppen. 

Föreläsningen turnerade runt för slutsålda hus under 2019 och är fortfarande en av Retorikverkstadens mest populära föreläsningar. Föreläsning anpassas till både publikt format och för företag. Den ger ofta mersmak och inspirerar till ett bättre arbetsmiljöklimat. 

RETORIK OCH KROPPSSPRÅK
– få andra att lyssna

Vad är det som påverkar oss att känna, tänka eller göra något?  Hur kan vi göra för att få andra att lyssna på det vi har att säga? Denna föreläsning utgår från retorikens grunder och ger dig kunskap och verktyg för vägen dit.

Beställaren är ofta ledare, chefer, och arbetsgrupper inom servicearbeten. 
 

Föreläsningen går att komplettera med en skräddarsydd workshop.

 

KONSTEN ATT SKAPA FÖRTROENDEKAPITAL

En av Retorikverkstadens mest uppskattade föreläsningar. Föreläsningen tar upp konkreta exempel och verktyg som hjälper dig i ditt kundmöte, medarbetarsamtal och andra samtal att skapa en bra känsla hos den du möter. 

Beställaren är ofta organisationen som jobbar med förändringsarbete, arbetsmiljöfrågor och annan typ av utveckling. 

Föreläsningen går att komplettera med en skräddarsydd workshop. 

 

Konsten att ge feedback

Det pratas ofta om att vi måste bli bättre på att ge varandra feedback. Men många gånger glömmer vi av det. Vi är bättre på att peka på tillkortakommanden än klappa på axeln och uppmärksamma framgångar eller framsteg. Vilken typ av feedback du än ska leverera är det viktigt att tänka på att du ansvarar för både avsändandet och mottagandet och att det du vill leverera är konstruktiv kritik.

Föreläsningen innehåller en efterföljande workshop. 

Gästföreläsning

Kontakta oss om du behöver en inspirationsföreläsare till ditt event. Vi har haft uppdrag både i Sverige och utomlands. För politiker, stora och välkända företag, inom vården, offentlig sektor och näringslivet.  Med föreläsningen “Vad är det du säger!” föreläser vi om förändringsprocesser som en del i ett destinationsutvecklingsarbete. Vi anpassar innehållet helt efter våra beställares behov.

Föreläsningen går att kombinera med en situationsanpassad workshop.

Leverera negativa besked

I tuffare tider kan det vara nödvändigt att göra omorganisationer och förändringar både i kompetenser och personalstyrka i ditt företag. De beskeden är oftast sådana som får dig som budbärare att känna obehag och press. När du har verktygen och kunskapen kring hur du kan leverera ditt besked kommer du att kunna känna dig lugnare och säkrare.


Föreläsningen innehåller en efterföljande workshop.