Retorik och Kroppsspråk – Så får du människor att lyssna!

retorikverkstaden_jonna_nyberg_forelasningar_retorik_kroppssprak

 

Jag är övertygad om att vi skapar goda relationer med bra kommunikation, retorisk kommunikation, från det stora till det lilla. Vi hittar retoriken – konsten att tala och skriva, överallt där vi möts, talar och skriver. I fikarummet på jobbet, på scenen, i mötet med chefen, på konferensen, i mötet med patienten, hemma vid köksbordet, i mailet och på medarbetarsamtalet. Jag tror att retoriken utgör den bästa grunden för att förstå sig själv, sina medmänniskor och det samhälle vi lever i.

Under den här föreläsningen får ni kunskap om retorikens grunder, varför och på vilket sätt människan påverkas till att känna, tänka eller göra något. Ni får en förståelse för hur ni kan använda er av retoriska perspektiv i mötet med andra människor samt konkreta tips på vad, hur och i vilken situation de används.

För att kommunicera på ett bra sätt oavsett situation behöver du ha koll på kroppsspråket. Ingen vill begå den retoriska dödssynden – en uttråkad publik! Kroppsspråket står för en stor del av ditt förmedlade budskap och föreläsningen bjuder in till enkla, konkreta tips på bland annat handslag, hållning, röst, gester & mimik.

Och så var det fjärilarna i magen. Jag bjuder på garanterat fungerande metoder för hur du hanterar nervositet både före och under din presentation.

Retoriska kunskaper är på många sätt livskunskap. Fungerar det i relationen till kollegor, fungerar det många gånger på hemmaplan med.

Den röda tråden för föreläsningen är:
– Vad vill du att vi ska känna, tänka eller göra när vi har varit i kontakt med Dig?

INFORMATION OM FÖRELÄSNINGEN

Föreläsningen är 1 h 30 min lång. Inga förkunskaper krävs.

Praktisk information

Jag vill veta mer om era behov och önskemål!

Fyll i namn och telefonnummer, så hör jag av mig!